Olg online games Blog

blogul pasionatilor de gaming

Nintendo Wii

Wii este un tip de consola conceputa de Nintendo pentru a rula jocuri video, iar cand spun consola, ma refer la acel aparat asemanator cu un PC, care necesita conectarea la un dispozitiv de afisare cum ar fi un televizor sau monitor. A fost lansata in anul 2006, dupa prezentarea prototipului cu un an inainte la Electronic Entertainment Expo. In momentul de fata principalii concurenti ai Wii sunt Xbox (produs de Microsoft) si PlayStation 3 (produs de Sony). Din martie, anul acesta, Wii detine cea mai mare cota de piata peste PlayStation 3 si Xbox 360, spun cei de la Nintendo, datorita unei tinte de piata mai largi decat a celorlalte doua.

O caracteristica principala ce il diferentiaza de alte console este capacitatea de conectare fara fir intre ‚Wii Remote’ si consola. Acest ‚Wii Remote’ este folosit ca dispozitiv de control (tinut in mana), el detectand miscarea in trei dimenisuni (3D). O alta caracteristica a consolei este ‚WiiConnect24’, posibilitatea de a receptiona mesaje si actualizari din internet atunci cand este in modul standby. Fiind succesorul direct al Nintendo GameCube, puteti juca pe Wii toate jocurile create pentru GameCube.

Wii este cea mai mica consola lansata de Nintendo pana acum; masoara 44mm in latime, 157mm inaltime si 215mm adancime, fiind putin mai mare decat trei carcase de dvd puse una langa alta. Greutatea de 1.2kg pozitioneaza sistemul pe locul I in topul consolelor de generatia a saptea. Poate fi pozitionata vertical sau orizontal. Partea din fata a consolei prezinta un slot iluminat ce accepta discuri optice Wii si Nintendo GameCube. Lumina albastra din interiorul slot-ului pentru discuri lumineaza putin timp cand consola este pornita si pulseaza cand primeste date prin ‚WiiConnect24’. Consola este prevazuta cu 2 porturi USB si un slot pentru carduri de memorie SD.

Nintendo Wii + Wii Remote

Din pacate unitatea optica a consolei Wii nu poate reda discuri DVD-Video sau DVD-Audio. In 2006 a existat intentia de a lansa o noua consola ce ar putea reda DVD-Video, dar nu a fost produsa nici pana acum. Diversi posesori Wii au reusit totusi sa redea DVD-uri si sa foloseasca consola si in alte scopuri decat cele cele intentionate de Nintendo.

Wii Remote este principalul controler pentru consola. El foloseste o combinatie de accelerometre si detectie in infrarosu pentru a ‚simti’ potitia in sistem 3D atunci cand este indreptat catre led-urile din Sensor Bar. Aceasta constructie ii permite utilizatorului sa controleze jocul folosindu-se de miscari ale mainii, dar si prin butonele pozitionate pe telecomanda.

Imaginati-va deci, ce distractiv poate fi sa jucati tenis sau baseball sau cine stie ce alta traznaie de joc in confortul sufrageriei dumneavoastra la orice ora si in orice anotimp alaturi de prieteni sau singur.

Martie 23, 2010 - Posted by | Produse | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: