Olg online games Blog

blogul pasionatilor de gaming

Prince of Persia: The Sands of Time

prince

Coperta joc

Mai va aduceti aminte de acel Prince of Persia 3D care ne distra prin 1999 si care rula pe performantele procesoare Pentium I? Ei bine, ’Prince of Persia: The Sands of Time’ este succesorul ce a aparut in 2003, fiind un joc third-person action-adventure, creat de Ubisoft.

The Sands of Time inglobeaza cu succes mecanica platformei originale si o extinde spre generatia 3D. Incercarea anterioara a The Learning Company, de a transforma jocul in 3D (Prince of Persia 3D) nu a reusit sa atinga standardele impuse de franciza.

The Sands of Time a fost laudat pentru designul grafic, mecanica jocului foarte precisa si povestea intriganta, castigand o serie de premii. Jocul a fost dezvoltat pentru PC, PlayStation 2, Nintendo GameCube, Xbox si mai tarziu o versiune 2D pentru Game Boy Advance si telefoane mobile. Succesul ’Sands of Time’ a dus la aparitia altor doua continuari, Prince of Persia: Warrior Within si Prince of Persia: The Two Thrones, in 2004, respectiv 2005. Ubisoft anunta ca ultimul joc din seria Sands of Time se va numi ’Prince of Persia: The Forgotten Sands’ si urmeaza sa fie lansat in mai anul acesta.

Prince of Persia: The Sands of Time este o platforma 3D ce se axeaza pe acrobatii si agilitate. Pe parcursul jocului, user-ul trebuie sa incerce sa traverseze palatul alergand pe pereti, urcand sau coborand goluri, sarind inainte si inapoi intre pereti, in timp ce evita capcane, sa escaladeze structuri si sa sara de pe o platforma pe alta, sa execute diverse tipuri de sarituri bine cronometrate, sa rezolve puzzel-uri si sa foloseasca obiecte descoperite pentru a avansa. Luptele se concentreaza puternic pe folosirea acrobatiilor pentru a invinge inamicii. Dagger of Time contine ’incarcaturi’ ale Sands of Time, din clepsidra, care ii permit Printului sa controleze timpul in lupte. Printul are abilitatea de a da inapoi timpul si poate calatori in trecut pana la 10 secunde. Atunci cand foloseste aceasta putere, toate sunetele si actiunile precedente se deruleaza in sens invers. De exemplu, daca Printul a fost lovit de un inamic in timpul derularii inapoi, ‚sanatatea’ pierduta ii va fi inapoiata, sau un pod care a fost distrus cu cateva secunde in urma se va repara. Dagger of Time ii permite Printului sa incetineasca curgerea timpului, si sa inghete inamicii, folosindul ca mod de atac direct. Dagger are doar un numar limitat de utilizari, care sunt refacute prin absorbtia inamicilor si Sand Clouds cu Dagger. Asta il face pe jucator sa confrunte inamicii si sa ii ucida (in loc sa ii evite) in ideea de a-si recupera puterea de manipulare a timpului pentru a le folosi in sectiunilor acrobatice dificile. Totusi, daca jucatorul nu absoarbe Nisipul din inamicul doborat in aproximativ 5 secunde, acel inamic va reveni la viata. Extra Sand Tanks (rezervoare suplimentare pentru pastrarea nisipului care foloseste la derularea inapoi a timpului) pot fi castigate prin colectarea a opt Sand Clouds (nori de nisip) si extra Power Tanks (rezervoare pentru putere folosite la alte abilitati) sunt acumulate prin infrangerea a saisprezece inamici dupa ce inainte a fost colectat un Sand Tank.

Povestea incepe atunci cand trecand prin India indrum spre Azad, Regele Shahraman si fiul sau, Printul, il cuceresc pe Maharajahul Indiei de dragul onoarei si gloriei, cu ajutorul Vizirului, care isi tradeaza conducatorul in beneficiul strainilor. Dupa ce pradeaza orasul, ei isi continua drumul spre Azad. Au luat cu ei misterioasele artefacte ale Maharajahului, Clepsidra, Dagger of Time, dar si frumoasa fata a acestuia, Princesa Farah.

Prince of Persia: The Sands of Time a fost prezentat in martie 2003 si a fost creat de aceelasi studio din spatele jocului ’Tom Clancy’s Splinter Cell’ cu intentia de a ’insufla o noua viata’ genului actiune/aventura.

Jocul se gaseste in magazinul olg.ro in pachetul Prince of Persia Trilogy.

Reclame

martie 27, 2010 - Posted by | Jocuri PC, Jocuri PS2 | ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: