Olg online games Blog

blogul pasionatilor de gaming

PlayStation 3

Consola PS3 Slim + Controller-ul

PlayStation 3 (abreviata oficial PS3) este a treia consola de joc video produsa de Sony Computer Entertainment, si este succesorul PlayStation 2, facand parte din seria PlayStation. PS3 concureaza cu Xbox 360 si Nintendo Wii, facand parte din a saptea generatie de console video. O importanta caracteristica care deosebeste PS3 de predecesori este

PlayStation Network. Alte caracteristici includ capabilitatile multimedia, conectivitatea cu PlayStation Portable si folosirea discurilor Blu-ray. PS3 a fost si primul player Blu-ray 2.0 de pe piata. A fost lansat in noiembrie 2006 in SUA. Existau doua variante de echipare, un model cu hard-disk de 20 GO si unul premium cu hard-disk de 60 GO si alte facilitati in plus. De atunci, alte editii au fost produse, cea mai notabila fiind modelul slim din septembrie 2009, care a coincis cu rebranding-ul consolei si al logoului.

PlayStation 3 poseda un drive Blu-ray 2x pentru jocuri, Blu-ray format video, DVD si CD. Initial venea cu hard-disc de 20 si 60 GO (cel de 60GO fiind disponibil spre vanzare numai in regiunile PAL). O varianta cu 80 GO a fost introdusa de atunci in regiunile NTSC si una cu 40GO in toate regiunile. Toate modelele PS3 pot fi upgradate cu hard-disk-uri 2.5” SATA.

Consola PS3 foloseste microprocesorul Sony, Toshiba, IBM ca CPU care opereaza la o frecventa de 3.2 GHz. Procesarea grafica este preluata de NVIDIA RSX ‘Reality Synthesizer’, care poate genera rezolutii de la 480i/576i SD pana 1080p HD. Memoria centrala XDR DRAM este de 256 MB, iar cea video 256 MB de GDDR3 pentru RSX. Sistemul poseda Bluetooth 2.0, gigabit Ethernet, USB 2.0 si HDMI 1.3a, pe toate modele. Wi-Fi e implementat pe modele cu HDD de 40,60,80 GO si cele slim, in timp ce un card reader flash (compatibil cu Memory Stick, SD/MMC si CompactFlash/Microdrive media) se gaseste pe modele 60 GO si CECHExx 80 GO. Sistemul suporta pana la 7 controller-e conectate prin tehnologia Bluetooth 2.0 .

Hardware-ul PS3 a fost folosit si la construirea unor super-computere, dar modele PS3 slim, vandute in magazine, nu pot fi folosite pentru supercomputing, din cauza ca nu pot boota un alt sistem de operare.

In martie 2007, SCE si Universitatea Stanford au lansat proiectul ’ Folding@home’pentru PS3. Acest program permite posesorilor de PS3 sa „imprumute” din puterea de calcul a consolelor personale pentru a ajuta la studii stiintifice.

PlayStation 3 Slim (denumit oficial PS3 CECH-2000) este versiunea redesenata a consolei si este in momentul de fata singura versiune produsa. Poseda hard-disk-uri de 120 si 250 GO si este cu 33% mai mic, 36% mai usor si consuma cu pana la 34% mai putina energie electrica, fata de modele anterioare. Sistemul de racire a fost reproiectat si celula de procesare a trecut la sistemul de fabricatie de 45nm. S-au vandut 1 milion de exemplare in primele saptamani de la lansare.

Reclame

martie 30, 2010 - Posted by | Produse |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: