Olg online games Blog

blogul pasionatilor de gaming

Call of Duty

Coperta joc

Va mai aduceti aminte de Call of Duty, acel first person si third-person shooter? Eu imi amintesc inca foarte vivid experienta Call of Duty si pot spune ca m-am simtit ca si cum as fi fost in mijlocul evenimentelor din anii 1940 prin acest joc. Seria incepea in 2003, cu jocul cu aceelasi nume, fiind dezvoltat de catre Infinity Ward si publicat de Activision.
Call of Duty simuleaza luptele infanteriei din Al Doilea Razboi Mondial. Este bazat pe motorul de joc al Quake III: Team Arena. A fost acompaniat in 2004 de un expansion pack numit Call of Duty: United Offensive, produs de Activision si dezvoltat de Gray Matter Interactive cu contributii ale Pi Studios. Call of Duty se aseamana cu Medal of Honor pentru ca e alcatuit din campanii si misiuni single-player. Totusi spre deosebire de Medal of Honor, razboiul nu este vazut doar din punctul de vedere al unui soldat American, ci si din punct de vedere al Britanicilor si Sovieticilor.
Jocul este oarecum neobisnuit, deoarece pe tot parcursul modului single-player, jucatorul este acompaniat de aliati controlati de computer care variaza de la doi infanteristi pana la un intreg regiment de tancuri. Aliatii controlati de AI te vor ajuta in timpul misiunilor. In plus acestia creeaza o experienta cat mai reala; in Al II-lea Razboi Mondial soldatii faceau parte dintr-un grup mult mai mare, in contradictie cu „lone wolf” vazut in jocuri video ca Wolfenstein 3D. Totusi exista misiuni in care jucatorul este singur. In Call of Duty soldatul poate suferi de tinitus, vedere blurata, iar actiunea se misca in contratimp daca ceva explodeaza in apropiere.
La lansare, jocul a fost foarte bine primit de critici, primind o medie de 91% pe ‚Metacritic’ si 92% pe ‚GameRankings’. A castigat titlurile „Game of the Year” in 2003, Academy of Interactive Arts & Sciences 2004 „Game of the Year”, surclasand jocuri precum Command & Conquer: Generals, Max Payne 2: The Fall of Max Payne si Rise of Nations. Call of Duty s-a bucurat si de „Computer Game of the Year” si „Computer First Person Action Game of the Year”, fiind nominalizat pentru „Outstanding Innovation in Computer Gaming”, „Outstanding Achievement in Original Music Composition” si „Outstanding Achievement in Sound Design” in Interactive Achievement Awards.
Dan Adams, critic de jocuri video, afirma ca trebuie sa iubesti un joc care te tine lipit de scaun si iti mentine interesul. Singura lui critica fiind legata de durata scurta a jocului, fapt ce a fost semnalat si de altii.
Editiile dcare au urmat sunt: Call of Duty 2, Call of Duty 3, Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: World at War si Call of Duty: Modern Warfare 2.

Reclame

martie 31, 2010 - Posted by | Jocuri PC, Jocuri PS2 |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: