Olg online games Blog

blogul pasionatilor de gaming

Call of Duty: Modern Warfare 2

Coperta joc

Anul trecut in noiembrie, a fost lansat Call of Duty: Modern Warfare 2, continuarea directa a jocului video first-person shooter, Call of Duty 4: Modern Warfare. Opera a Infinity Ward, publicata de Activision pentru consolele video Xbox 360 si PlayStation 3 si pentru PC via MS Windows. Este al saselea joc din celebra serie Call of Duty si continua povestea din Call of Duty 4: Modern Warfare. Lansarea acestuia a fost acompaniata de alte doua versiuni: Call of Duty: Modern Warfare: Mobilized pentru Nintendo DS si Call of Duty: Modern Warfare: Reflex, o varianta a Call of Duty 4 adaptata de Treyarch pentru consola video Wii. Si ca totul sa fie complet, o revista de benzi desenate, bazata pe un personaj din joc va fi produsa sub numele ’Modern Warfare 2: Ghost’.

Jocul foloseste game engine-ul IW 4.0 produs de Infinity Ward, care este cu o generatie peste capabilitatile celui folosit in Call of Duty 4. Desi brevetat, este bazat pe un id Tech engine si poate integra lumi dezvoltate, detalii grafice mai mari si o capacitate de rendering mai eficienta. Infinity Ward a rezolvat problema inamicilor care reapar continuu (respawn) in diferite zone ale unui nivel. Dezvoltatorul a demonstrat ca  game engine-ul foloseste „dynamic AI”, sistem ce a inlocuit vechiul sistem ’infinte respawn’ si care permite inamicilor sa actioneze mai independent. Acesti inamici „mai destepti” sunt ganditi in asa fel in cat sa caute activ jucatorul si sa il ghideze spre urmatorul nivel si pot sa isi schimbe comportamentul. Jucatorul nu se poate astepta sa gaseasca inamicii in aceleasi locuri, pentru ca ei se vor comporta diferit de fiecare data cand nivelul este jucat.

Modern Warfare 2, nu surprinzator a primit recenzii pozitive de la diverse situri de gaming, atingand scorul de 94% dupa standardele Metacritic, aprecierile vizand in special vasta componenta multiplayer. La lansare jocul a fost vandut in 4,7 milioane de copii in toata lumea in 24 de ore. In martie 2010, Activision a confirmat vanzarea a 14 milioane de unitati in toata lumea, astfel incat in Marea Britanie a ajuns pe locul doi ca cel mai bine vandut joc din toate timpurile, iar in SUA pe locul trei.

Aprilie 15, 2010 - Posted by | Jocuri PC, Jocuri PS2 |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: