Olg online games Blog

blogul pasionatilor de gaming

Call of Duty: World at War

Coperta joc

Call of Duty: World at War este considerat cel de-al cincilea joc din seria Call of Duty, fiind publicat de Activison si dezvoltat de Treyarch. Versiunile care exista sunt pentru cele trei console binecunoscute, PlayStation 3, Wii si Xbox 360, cat si pentru PC. Acest joc revine la teatrul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa ce povestea titlului anterior Call of Duty 4: Modern Warfare s-a desfasurat in zilele noastre. Lansarea a avut loc in noiembrie 2008 la un an dupa predecesorul sau. O versiune pentru Windows Mobile a fost dezvoltata de Glu Mobile, iar pentru Nintendo DS and PlayStation 2 exista alte storyline-uri, dar care raman tot la teatrul World War II. Jocul este bazat pe o versiune imbunatatita a game engine-ului COD 4 creat de Infinity Ward, punandu-se accent pe efectele vizuale si partea audio.

Actiunea destinata variantelor MS Windows, PS3, Wii si Xbox 360 se concentreaza pe teatrele zonelor Pacific si frontul de est ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, implicand Statele Unite, Imperiul Japoniei, Uniunea Sovietica si Germania Nazista. Este depanata de catre soldatul din marina, Miller si sovieticul Dimitri Petrenko si se bazeaza pe cateva batalii istorice. Componenta multiplayer a jocului video contine diverse moduri de joc si un sistem de nivele ce iti permite sa deblochezi arme si recompense pe masura ce avansezi, fiind similar cu Call of Duty 4. De asemena se pot downloada „map packs” (pachete de harti), ce se pot cumpara online. O caracteristica noua pentru serie este adaugarea modului ’cooperativ’, care suporta doi jucatori locali si patru online.

A fost cotat ca cel de-al doilea joc ca vanzari pentru noiembrie 2008 in SUA, cu peste 1,41 milione de unitati. In Regatul Marii Britanii s-a vandut in numar dublu fata de Call of Duty 4 in prima saptamana de la lansare, devenind al treilea joc cu cea mai rapida vanzare. Aprecierile pozitive nu au intarziat sa apara, vizand mai ales felul in care s-au abordat aspectele urate, deprimante, neplacute ale razboiului, dar si multiplele moduri de joc. A fost totusi criticat pentru ca nu s-a incercat o dezvoltare pe succesul anterior al Call of Duty 4: Modern Warfare. GameRankings si Metacritic au acordat un scor total de 85%.

Aprilie 15, 2010 - Posted by | Jocuri PC, Jocuri PS2 |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: